Bemutatkozás

Önéletrajz
Csíkszeredán születtem, a Márton Áron gimnáziumban érettségiztem, és 26 éve élek Budapesten.

Anyai nagyanyám sokoldalú művész volt, zenekonzervatóriumot végzett Kolozsváron, zongora szakon, de érzéke volt a festészethez is, és Zsögödi Nagy Imre festőművész tanítványa volt.

Családomban unokaöcsém szintén tehetséges grafikus, építész, csodálatos tusrajzai, szénrajzai vannak. Az unokahúgom festmény restaurátor.

Önmagamról, mindig tudtam, hogy a vizuális képességem, dimenzióim élesek, egy pillanat alatt meg tudom jegyezni az arcokat, képeket, egy tájat, egy tárgyat -úgymond, beleégnek az agyamba- és ha évek múlva viszont látom a számomra erős benyomást hagyó képet, vagy ahhoz hasonlót, akkor az rögtön élesen eszembe jut, hogy hol mikor találkoztam még ezzel a látvánnyal.

A foglalkozásom nem adott lehetőséget, hogy a festészet útján járjak, így csak az utóbbi 6 évben kezdtem el alkotni, saját örömömre, autodidakta módon.

Eleinte nem tanított senki semmi taktikára, sem színkeverésre, vagy rajzolásra, hanem önmagamtól spontán módon festek, ami pillanatnyilag kijön az ecsetemből. Nem rajzolom, nem szerkesztem meg előre a képeket, már a színekkel, az ecsettel élesbe viszem fel a vászonra a kép alapjait.

Többségében olaj festéket használok , feszített vászonra, de van néhány akvarell képem is, amit a pályám elején készítettem. Az élénk színeket szeretem, használom, és minden képemen verseng a narancs, zöld, sárga, piros és  a világoskék.

A csendéletekben tudom legjobban kifejezni a számomra világító-kisugárzó élénk színeket. A fantáziaképeimnél, a tájképeimnél szintén a vidám színeket használom. Jórészt emlékezetből, vagy  fantáziából festek,de egyre gyakoribbak a tájképeim is.

Munkáimat a Kuti galéria mutatta be a Liget étteremben. Részt vettem a Kuti galéria által szervezett Margitszigeti Alkotó Napon, ahol pár óra alatt az általunk kiválasztott tájat örökítettük meg.

2017 februárban,önálló kiállításom volt egy hónapig,a Liget étterem galériájában,amire Kúti Péter adott lehetőséget.

2017 májusától Délmagyarország legnagyobb festőművészének, Lantos József-nek a tanítványa vagyok, aki Bécsben végezte a tanulmányit. Valamint Budapesten kiállítok, és élőben festek a Gozsdu Montmartre terén,-a Király utcában- minden csütörtöki napon, a Ferdinánd Galéria jóvoltából.

Köszönöm, hogy végigolvastad a leírásomat!

Páll Kati

Alkotás közben
Alkotás közben
Alkotás közben
Alkotás közben
Lantos József műtermében
Lantos József műtermében
Oklevél
Oklevél